Odprta Kuhinja

Medeno pecivo s pivom in čokolado

A+   A-
Popoln zadetek tudi za zajtrk – namazano z maslom!



Je sočno, okusi rahlo zamolkli, a polni, nežno sladki, z malo grenčine po kostanjevem medu, ki je specifičen. Za tem pecivom pa stoji tudi zgodba: prejšnjo soboto sem se mudila na Koroškem na Muti, kjer smo imeli prireditev, posvečeno zeliščnim rastlinam. Poleg mene je bila čebelarka Marjana, ki je pripravila odlično medeno pecivo. Kar nisem ga mogla nehati jesti in sem seveda »nafehtala« recept. Osnova je bila postavljena, a sem ga dodobra obrnila, kajti ideje so se mi kar porajale. Mleko je zamenjalo pivo, dodala sem temno čokolado in suho sadje po svojem okusu.

Sestavine


- 450 g kostanjevega medu, 250 ml svetlega piva
- jajce, 500 g pirine polnozrnate moke
- 300 g suhega sadja (praženi lešniki, fige, brusnice)
- 60 g temnih čokoladnih solzic
- lupinica 1 večje limone
- zvrhana žlička sode bikarbone

Priprava


1. Pečico vključimo na 175–180 stopinj, pripravimo pekač z višjim robom (35 x 24 cm) in ga obložimo s peki papirjem.

2. Pražena lešnikova jedrca ročno stremo v mož­narju, da dobimo manjše koščke. Na manjše koščke narežemo še fige in brusnice.

3. V skledi pomešamo med in pivo, nato dodamo jajce in preostale sestavine ter umešamo testo. Vlijemo ga na pekač in pečemo 35 minut.

4. Pečeno delno ohladimo in odstranimo peki papir, narežemo in ponudimo.
Preberite še: Gratinirane palačinke s skuto in slivovo marmelado

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 21.10.2019 ob 11:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: