Zapečene tortilje z mesnim nadevom

Za večji podolgovat model.

Priprava: 5 minut; čas peke 10–15 minut.

Sestavine

– 500 g mletega mešanega mesa
– večji korenček
– večja čebula pločevinka vloženega paradižnika
– 200 g oluščenega graha
– sol, poper, feferon in druge začimbe po izbiri
– 8–12 tortilj
– 400 g sira (npr. mocarele)

Priprava

1. Iz mesa, čebule, paradižnika in graha skuhamo mesno omako, kakor za lazanjo ali preliv testenin, le malo krepkeje jo začinimo s feferonom in začimbami po izbiri.

2. Kuhamo jo pol ure (ali uporabimo preostanek omake za lazanjo). Pečico segrejemo na 200 stopinj. Dno modela tanko omočimo z omako. Tortilje nadevamo z nadevom, tesno zvijemo v cigare in položimo v model drugo ob drugo.

3. Nekaj nadeva si prihranimo in z njim prelijemo tortilje v modelu.

4. Sir narežemo ali grobo naribamo, z njim prekrijemo tortilje in model porinemo v segreto pečico za 10–15 minut, da se sir stopi. Ponudimo toplo, pravzaprav vroče, z zeleno solato.

Naredimo vnaprej: Vsekakor si čas prihranite, če si skuhate mesno omako vnaprej. (Oziroma dvojno količino že dan prej.)
Koristen nasvet: Ostro, pekoče – vse po lastnem okusu.
Poizkusite še: Veganska lazanja

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana