Meso naj počiva v marinadi

Sveže meso, ki ga pečemo na pikniku, lahko zgolj posolimo ali pa ga mariniramo, ne pozabimo niti na klobase in hrenovke, ki so prav tako dobre na žaru.

Osrednja jed povprečnega piknika so meso in mesni izdelki v vseh mogočih različicah, ki jih dopolnimo s surovo ali popečeno zelenjavo in različnimi prilogami, na primer namazi in solatami. Običajno se na žaru znajdejo piščančje meso, zlasti perutničke in krače, od svinjskega se najbolje obnesejo kotleti ali vratovina, poleg tega so nepogrešljivi ražnjiči oziroma nabodala ter čevapčiči in pleskavice. Meso pred peko pripravimo na različne načine, nekateri ga zgolj posolijo, drugi imajo radi marinade, bolj ali manj pikantne. K mesu se poleg soli in popra podajo svež česen, čili za ljubitelje pekočega in mnoge začimbe.

Sicer lahko kupimo že marinirano meso, ki ga samo položimo na žar, izbiramo lahko predvsem med bolj ali manj pikantnimi. Če mariniramo sami, začinimo z nam najljubšimi okusi, pred peko pa je meso dobro vsaj za uro ali dve postaviti v hladilnik. Mnogi prisegajo, da mora marinirano meso počivati vsaj čez noč. Pečemo ga sproti, da bo vedno sveže na mizi.

Poizkusite še: Kotleti na žaru

Besedilo: Alenka Kociper

Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed