
Krepčilna gosta juha.
Priprava 10 minut, čas kuhanja 30 minut.
Sestavine
– žlica oljčnega olja
– manjši por, 2 večja krompirja
– četrt buče hokaido ali podobno velik kos poljubne oranžne buče
– večji rdeč korenček
– večji rumen korenček
– četrt gomoljne zelene
– krepka pest stročjega fižola
– 2–3 zreli mesnati paradižniki
– sol, poper, kumina, mleta paprika, timijan
– žlica balzamičnega kisa
– kranjska klobasa
– 50 g rdeče leče
Priprava
1. Korenje, por, zeleno in stročji fižol očistimo, narežemo na kocke in stresemo v večji lonec.
2. Krompirja olupimo in narežemo na kocke. Polovico stresemo k drugi zelenjavi, polovico pa posebej v majhno kozico.
3. Bučo po potrebi olupimo, narežemo in stresemo h krompirju v posebni kozici. Pristavimo in skuhamo do mehkega.
4. K preostali zelenjavi dodamo maščobo in na kratko prepražimo. Začinimo s soljo, poprom, kumino, mleto papriko, balzamičnim kisom, timijanom, dodamo rdečo lečo, prilijemo vodo in zavremo. Ogenj zmanjšamo in kuhamo pokrito 20 minut, da se zelenjava že skoraj povsem zmehča.
5. V juho damo klobaso in kuhamo še 10 minut.
6. Zelenjavo v posebni kozici pretlačimo in nastali pire zlijemo v juho v večjem loncu, da se zgosti.
Poizkusite še: Gobe: 14 odličnih receptov
Fotografija: Getty Images