Mineštra s klobaso

Krepčilna gosta juha.

Priprava 10 minut, čas kuhanja 30 minut.

Sestavine

– žlica oljčnega olja
– manjši por, 2 večja krompirja
– četrt buče hokaido ali podobno velik kos poljubne oranžne buče
– večji rdeč korenček
– večji rumen korenček
– četrt gomoljne zelene
– krepka pest stročjega fižola
– 2–3 zreli mesnati paradižniki
– sol, poper, kumina, mleta paprika, timijan
– žlica balzamičnega kisa
– kranjska klobasa
– 50 g rdeče leče

Priprava

1. Korenje, por, zeleno in stročji fižol očistimo, narežemo na kocke in stresemo v večji lonec.

2. Krompirja olupimo in narežemo na kocke. Polovico stresemo k drugi zelenjavi, polovico pa posebej v majhno kozico.

3. Bučo po potrebi olupimo, narežemo in stresemo h krompirju v posebni kozici. Pristavimo in skuhamo do mehkega.

4. K preostali zelenjavi dodamo maščobo in na kratko prepražimo. Začinimo s soljo, poprom, kumino, mleto papriko, balzamičnim kisom, timijanom, dodamo rdečo lečo, prilijemo vodo in zavremo. Ogenj zmanjšamo in kuhamo pokrito 20 minut, da se zelenjava že skoraj povsem zmehča.

5. V juho damo klobaso in kuhamo še 10 minut.

6. Zelenjavo v posebni kozici pretlačimo in nastali pire zlijemo v juho v večjem loncu, da se zgosti.

Poizkusite še: Gobe: 14 odličnih receptov

Fotografija: Getty Images

 

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana