Mini čokoladne pite z avokadovo kremo

Za tri pitice. Bo dovolj?

Sestavine

Testo
– 30 g masla , 70 g polnozrnate moke, ščepec soli
– 5–6 jedilnih žlic mleka , 5 g luščin indijskega trpotca
Krema
– 130 g zrelega avokada , 15 g kakava, 70 g grškega jogurta
– 2 jedilni žlici medu (ali poljubnega sladila)
– jedilna žlica vaniljeve arome

Priprava

1. Testo: nad paro stopimo maslo  in ga z mlekom , soljo in indijskem trpotcem vmešamo v presejano polnozrnato moki. Testo zavijemo v plastično folijo in za uro postavimo v hladilnik.

2. Med dvema peki papirjema ga nato razvaljamo na debelino približno 2 mm. Z dovolj veliko skodelico izrežemo krog, ga prenesemo v modelček za pito in poravnamo z robovi. Testo preluknjamo z vilicami in pečemo v pečici, ogreti na 160 stopinj, 10–15 minut.

3. Ko je testo ohlajeno, pripravimo čokoladno kremo: vse sestavine mešamo v mešalniku, da nastane zmes, podobna pudingu. Nanesemo jo na testo in postavimo na hladno.

4. Pred serviranjem okrasimo s sesekljanimi praženimi lešniki.

Hranilna vrednost (na 1 mini pito od 3): 380 kcal, 22 g M, 39 g OH, od tega 13 g sladkorja in 9,3 g prehranskih vlaknin, 8 g B.

Poizkusite še: Marmorno pecivo

Anja Rutar

Kuhanje je zame kot slikanje ali pisanje pesmi. Tako kot je veliko barv in tonov, toliko je tudi okusov. Od drugih pa nas loči to, kako jih kombiniramo. Ker pa kot svetovalka za zdravo prehrano in študentka živilstva in prehrane ne morem iz svoje kože, moje jedi temeljijo na nepredelanih in kakovostnih surovinah, a poskrbim, da so vseeno okusne in preproste.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana