
Za tri pitice. Bo dovolj?
Sestavine
Testo
– 30 g masla , 70 g polnozrnate moke, ščepec soli
– 5–6 jedilnih žlic mleka , 5 g luščin indijskega trpotca
Krema
– 130 g zrelega avokada , 15 g kakava, 70 g grškega jogurta
– 2 jedilni žlici medu (ali poljubnega sladila)
– jedilna žlica vaniljeve arome
Priprava
1. Testo: nad paro stopimo maslo in ga z mlekom
, soljo in indijskem trpotcem vmešamo v presejano polnozrnato moki. Testo zavijemo v plastično folijo in za uro postavimo v hladilnik.
2. Med dvema peki papirjema ga nato razvaljamo na debelino približno 2 mm. Z dovolj veliko skodelico izrežemo krog, ga prenesemo v modelček za pito in poravnamo z robovi. Testo preluknjamo z vilicami in pečemo v pečici, ogreti na 160 stopinj, 10–15 minut.
3. Ko je testo ohlajeno, pripravimo čokoladno kremo: vse sestavine mešamo v mešalniku, da nastane zmes, podobna pudingu. Nanesemo jo na testo in postavimo na hladno.
4. Pred serviranjem okrasimo s sesekljanimi praženimi lešniki.