Mladi grah s piščancem in testeninami

Grah se odlično poda k mesu, enolončnicam, rižotam, testeninam, dodajamo ga tudi k solatam.

Grah je ena tistih vrtnin, ki jih uživamo vse leto, ko ga ni na vrtu, pa zamrznjenega. Redko se uporablja sušen, kot fižol v zrnju.

Zaradi nežnega, sladkega okusa ga imajo radi tudi otroci. Mlado grahovo zrnje je hitro kuhano, zato je uporaben, ko se mudi. Dodajamo ga k juham, enolončnicam, nepogrešljiv je v prilogah k mesu in drugim glavnim jedem. Ko se resnično mudi, na žlici olja prepražimo narezan ali nariban korenček, dodamo grah, na pol prerezano čebulo in malo prepražimo. Zalijemo z vodo in zavremo. Začinimo s soljo in zeliščno mešanico, kuhamo, da se korenje in grah zmehčata, in zakuhamo z rezanci ali vlivanci. Okusna juha, pripravljena hitreje kot tista iz vrečke.

Sestavine

  • 800 g piščančjega fileja
  • 600 g graha
  • 50 g mesnate slanine
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 0,5 žličke mletega ingverja
  • 0,5 dl smetane za kuhanje
  • olje, sol, poper, moka
  • zavojček testenin

Priprava

1. Rezine slanine na hitro prepražimo na olju in spravimo. V isti posodi zlato rjavo popečemo na koščke narezano meso in ga damo k slanini.

2. Potem v isti maščobi prepražimo nasekljano čebulo in strt česen, dodamo grah, zalijemo z malo vode in kuhamo na majhnem ognju nekaj minut.

3. Dodamo meso in slanino ter kuhamo, dokler se meso ne zmehča.

4. Smetano zmešamo z žličko moke in primešamo k jedi. Solimo, popramo in dodamo ingver. Premešamo, pustimo, da zavre, in odstavimo.

5. Postrežemo s testeninami.

Preberite še: Recept za briami

Fotografija: Thinkstck

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana