Speglan sendvič s Krvavca

Na Gourmet Cupu Ljubljana, ki je prejšnji teden končal na Krvavcu, je bila glavna zvezda postrežbe na smučišču Jezerškova Ana Šušteršič, ki se je sendvičev lotila malce drugače.

Likala jih je s starim pegleznom, pripravljene iz mesa, ki nam pogosto ostane po kuhanju juhe. Pa še kozarček tega nedeljskega eliksirja je dodajala. Tu je recept in tu je tudi peglezen.

Sestavine (za približno 4 sendviče)

– 4 štručke za hamburger ali najljubši kruh
– maslo
– 1 kg govejega bočnika (s kostjo)
– po 0,7 dl sojine omake in refoška
– 0,5 dl riževega vina
– večja rezina ingverja
– 40 g temne paste miso
– manjša vejica rožmarina
– 2 vejici timijana
– 25 g cvetličnega medu
– 1 čili
– pol čebule, narezane na krhlje
– 2 stroka česna
– 1,6 dl vode
– ščep soli, sveže mlet poper
– alternativa: svinjska mrežica ali pečka
– ohrovtova solatka
– 0,2 kg brstičnega ohrovta ali ohrovtove glave
– 0,5 kg rdeče redkvice, narezane na rezance ali tanke kolobarje
– velika žlica gorčičnih semen
– 8 g jabolčnega kisa
– 5 g oljčnega olja
– 10 g sladkorja
– 5 g soli, ščep mlete kumine
– po želji: tanki kolobarji mlade čebule
– jabolčni hren
– olupljeno jabolko topaz
– limonov sok
– po 50 g delikatesnega hrena in majoneze
– pehtran
– sol in sveže mlet poper

Priprava

1. Odrezan kos govejega bočnika s kostjo damo v višjo posodo, najbolje s pokrovom, primerno za uporabo v pečici. Vse druge sestavine damo v skledo, premešamo in dodamo h govejemu bočniku. Pokrijemo in dušimo v pečici na 130 stopinjah približno tri ure oziroma toliko časa, da meso z lahkoto odstopi od kosti. Ohladimo.

2. Ohlajen goveji bočnik natrgamo. Iz kosti odstranimo tudi kostni mozeg in ga skupaj z želejastim vezivnim tkivom, ki smo ga natrgali, zmeljemo. Drugo meso pustimo natrgano. Nato vse skupaj zmešamo in po potrebi začinimo.

3. Meso lahko pustimo natrgano ali pa iz pripravljene zmesi oblikujemo tanjše hlebčke poljubne velikosti. Vsak hlebček posebej zavijemo v svinjsko mrežico.

4. Ohrovtova solatka: brstični ohrovt narežemo na tanke rezance. Stresemo ga v skledo, dodamo vse druge sestavine in narahlo premešamo.

5. Jabolčni hren: jabolko naribamo, osvežimo z limonovim sokom, dodamo delikatesni hren, majonezo, sol, poper in nasekljan svež ali suhi pehtran.

6. Zložimo sendvič: kruh narežemo na rezine in vsako dobro namažemo z maslom in jo opečemo na vroči ponvi ali zlikamo do zlato rjave barve.

7. Eno od dveh rezin obilno namažemo z jabolčnim hrenom.

8. Natrgano meso dušenega bočnika na hitro opečemo na vroči ponvi. Po potrebi ga osvežimo z omako, v kateri se je meso dušilo. Ali opečemo priprav­ljene hlebčke mesa.

9. Meso položimo na hren.

10. Končamo z ohrovtovo solatko in nanjo položimo drugo rezino kruha.

11. Sendvič postrežemo s skodelico vroče čiste goveje juhe.

Preberite še: Pečena govedina z belgijskim radičem

Fotografije: Žiga Intihar

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.