Nabodala iz grozdja in listnatega testa

Odpri galerijo
A+ A-
Sezonsko!
Sestavine
- 50 jagod grozdja jurke ali izabele (3 večji grozdi) ali kakega drugega rdečega grozdja, ki ima večje jagode
- zavitek listnatega testa
- 10 lesenih palčk
- malo cimeta
- dve žlici sladkorja v prahu (namesto tega lahko uporabimo belo čokolado)
Priprava
1. Grozdje operemo, potrgamo jagode in jih na papirnati servieti posušimo.
2. Jagode nabodemo na palčko, tako da pustimo nekaj prostora med njimi (na vsako palčko nabodemo približno 5 jagod, če so manjše, jih uporabimo več).
3. Listnato testo razvaljamo in po dolžini narežemo na trakove 2 cm x 20 cm. Spiralno jih ovijemo okrog grozdnih jagod na palčkah (v prostor med njimi).
4. Palčke položimo v pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 15–20 minut pri 190 stopinjah.
5. Pečene posujemo s cimetom in sladkorjem v prahu ali pa jih pokapamo z belo čokolado. Nabodala zložimo v malo večji kozarec in še topla postrežemo.
Poizkusite še: Medeni drobljenec z nektarinami
Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 27.8.2018 ob 12:08