Božanski nadevan piščančji file v ovoju iz pancete

Svetujemo, da naredite dvojno količino.

Priprava: 5 minut; čas peke: 25–30 minut.

Sestavine

  • 2 cela piščančja fileja brez kosti in kože (ali 4 polovičke)
  • vsaj 100 g dolgih rezin pancete
  • 100 g mocarele (velika krogla)
  • 50 g parmezana, žlica gorčice z gorčičnimi semeni

Priprava

1. Mocarelo narežemo na majhne kocke, parmezan naribamo in oboje damo v posodico. Dodamo gorčico, dobro premešamo. To je nadev. Zavitek pancete odpremo, da se prezrači in bomo rezine lažje ločili. Pekač po potrebi rahlo namastimo z oljem. Pečico segrejemo na 200 stopinj.

2. Meso razrežemo na pol ali uporabimo polovičke. V vsak kos zarežemo po dolgem, vendar ne povsem, le toliko, da dobimo žep, v katerega damo četrtino nadeva. Nato vsak kos ovijemo v dve ali tri rezine pancete in ga položimo na pekač.

3. Ko pripravimo vse kose mesa, pekač porinemo v segreto pečico in pečemo 20 minut, nato temperaturo zvišamo na 220 stopinj in pečemo 5–10 minut, da se panceta hrustljavo zapeče in sredica mesa doseže 72 stopinj.

4. Ponudimo s kuhanimi njoki iz trgovinskega zamrzovalnika in solato iz naribanega korenja.

Nasvet: Meso ovijte s panceto tako, da je kos čim bolj enakomerno debel; po potrebi spodvihajte konce.
Opomba: Ne skrbite – meso bo dovolj slano zaradi slanih dodatkov v nadevu in ovoju.
Naredimo vnaprej: Meso lahko nadevate in ovijete že dan prej in shranite v hladilniku do naslednjega dne, ko ga le še spečete. Prav tako lahko spečete dvojno količino jedi, kakor sem naredila za fotografijo. Kar bo ostalo, naslednji dan pogrejte in ponudite v rižoti skupaj z omako, ki se ujame v pekaču. Ali hladno narežite in dodajte v solato, brez težav uporabite tudi v sendviču za malico …

Naslovna fotografija: Krištof Koman

 

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana