Odprta Kuhinja

Nadevane paprike z lečo in salamo

A+   A-
Lahka priprava, za uro dela in štiri jedce.



Lahko bi rekli, da je ta recept tiste vrste, s katerim pospravimo hladilnik. Lečo lahko nadomestite s piro, kuskusom ali bulgurjem, salamo pa z brezmesnimi nadomestki, pršutom, slanino ... Uporabite domišljijo.

Sestavine



  • 2 veliki rdeči papriki, razpolovljeni in očiščeni

  • 2 žlici peteršilja, žlica timijana, oboje nasekljano

  • 1 kg paradižnika, najbolje brez kože narezanega na koščke

  • 120 g rdeče leče, 100 g dobre salame

  • majhna bučka, šalotka, oboje narezano na koščke

  • strok česna, nasekljan

  • 1 dl suhega belega vina ali jušne osnove


Priprava


1. Pečico segrejemo na 180 stopinj in na pladenj za peko ali v primerno posodo razporedimo polovice paprik.

2. Zmešamo paradižnik in zelišča, začinimo s soljo in poprom.

3. Tretjino paradižnikove mešanice zmešamo z lečo, na koščke narezano salamo, bučko, šalotko in česnom. S tem nadevamo paprike, preostali paradižnik pa razporedimo po pladnju ali posodi ob paprikah.

4. Pečemo približno pol ure.
Preberite še: Veganske polnjene paprike z drobljencem, ki jih obožujejo tudi mesojedci

Naslovna fotografija: Stockfood
Datum Objave: 27.7.2020 ob 09:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: