Nadevane paprike z lečo in salamo
A+ A-
Lahka priprava, za uro dela in štiri jedce.
Lahko bi rekli, da je ta recept tiste vrste, s katerim pospravimo hladilnik. Lečo lahko nadomestite s piro, kuskusom ali bulgurjem, salamo pa z brezmesnimi nadomestki, pršutom, slanino ... Uporabite domišljijo.
Sestavine
- 2 veliki rdeči papriki, razpolovljeni in očiščeni
- 2 žlici peteršilja, žlica timijana, oboje nasekljano
- 1 kg paradižnika, najbolje brez kože narezanega na koščke
- 120 g rdeče leče, 100 g dobre salame
- majhna bučka, šalotka, oboje narezano na koščke
- strok česna, nasekljan
- 1 dl suhega belega vina ali jušne osnove
Priprava
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj in na pladenj za peko ali v primerno posodo razporedimo polovice paprik.
2. Zmešamo paradižnik in zelišča, začinimo s soljo in poprom.
3. Tretjino paradižnikove mešanice zmešamo z lečo, na koščke narezano salamo, bučko, šalotko in česnom. S tem nadevamo paprike, preostali paradižnik pa razporedimo po pladnju ali posodi ob paprikah.
4. Pečemo približno pol ure.
Preberite še: Veganske polnjene paprike z drobljencem, ki jih obožujejo tudi mesojedci
Naslovna fotografija: Stockfood
Datum Objave: 27.7.2020 ob 09:07