Nadevane paprike z lečo in salamo

Lahka priprava, za uro dela in štiri jedce.

Sestavine

– 2 veliki rdeči papriki, razpolovljeni in očiščeni
– 2 žlici peteršilja, žlica timijana, oboje nasekljano
– 1 kg paradižnika, najbolje brez kože narezanega na koščke
– 120 g rdeče leče, 100 g dobre salame
– majhna bučka, šalotka, oboje narezano na koščke
– strok česna, nasekljan
– 1 dl suhega belega vina ali jušne osnove

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj in na pladenj za peko ali v primerno posodo razporedimo polovice paprik.

2. Zmešamo paradižnik in zelišča, začinimo s soljo in poprom.

3. Tretjino paradižnikove mešanice zmešamo z lečo, na koščke narezano salamo, bučko, šalotko in česnom. S tem nadevamo paprike, preostali paradižnik pa razporedimo po pladnju ali posodi ob paprikah.

4. Pečemo približno pol ure.

Naslovna fotografija: Stockfood

Preberite še: Verrine s papriko

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.