Nadevane paprike z lečo in salamo

Lahka priprava, za uro dela in štiri jedce.

Lahko bi rekli, da je ta recept tiste vrste, s katerim pospravimo hladilnik. Lečo lahko nadomestite s piro, kuskusom ali bulgurjem, salamo pa z brezmesnimi nadomestki, pršutom, slanino … Uporabite domišljijo.

Sestavine

  • 2 veliki rdeči papriki, razpolovljeni in očiščeni
  • 2 žlici peteršilja, žlica timijana, oboje nasekljano
  • 1 kg paradižnika, najbolje brez kože narezanega na koščke
  • 120 g rdeče leče, 100 g dobre salame
  • majhna bučka, šalotka, oboje narezano na koščke
  • strok česna, nasekljan
  • 1 dl suhega belega vina ali jušne osnove

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj in na pladenj za peko ali v primerno posodo razporedimo polovice paprik.

2. Zmešamo paradižnik in zelišča, začinimo s soljo in poprom.

3. Tretjino paradižnikove mešanice zmešamo z lečo, na koščke narezano salamo, bučko, šalotko in česnom. S tem nadevamo paprike, preostali paradižnik pa razporedimo po pladnju ali posodi ob paprikah.

4. Pečemo približno pol ure.

Preberite še: Veganske polnjene paprike z drobljencem, ki jih obožujejo tudi mesojedci

Naslovna fotografija: Stockfood

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana