Najbolj preprosta velikonočna sladica s čokolado

To je sladko presenečenje, ki ga nihče ne pričakuje.

Jajca spadajo med glavne kulinarične nosilce velike noči, kot pirhi ali ključna sestavina v tradicionalnih prazničnih jedeh. Proti koncu praznične požrtije se zna zgoditi, da nam že gledajo iz ušes, zato velja poseči po čem drugem. Ali pač? Presenetimo zbrane za praznično mizo in pred njih skotalimo čokoladna jajčka, v katerih se skriva nežna krema iz bele čokolade. Pri čokoladnih jajcih užgemo bližnjico in uporabimo kar kinder jajčka, ki jim odtrgamo vrh, namesto plastičnega presenečenja pa vanje natlačimo puhasto kremo.

Jajčka, polnjena s kremo iz bele čokolade

  • 6 čokoladnih jajčk
  • 100 g maskarponeja
  • 70 g bele čokolade
  • 100 ml sladke smetane
  • žlička vaniljeve paste

Priprava

1. Priprava jajčk: čokoladnemu jajčku previdno odrežemo vrh, nato rob nežno lomimo s prsti, da dobimo dovolj veliko odprtino, skozi katero lahko izbezamo plastični rumenjak. Tega damo na stran za najmlajše.

Namig: Nalomljeno čokolado lahko sproti snemo ali pa jo prihranimo za dekor.

2. Pripravljena jajčka zložimo na karton za jajca.

3. Krema: belo čokolado nalomimo na enako velike koščke in jo previdno raztopimo nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici.

4. Maskarpone čmoknemo v posodo, nato k njemu električno primešamo stopljeno belo čokolado in žličko vaniljeve paste.
Hladno sladko smetano pretepemo do stepene smetane in jo s spatulo počasi primešamo k maskarponeju.

5. Dobljeno kremo nadevamo v dresirno vrečko.

6. V jajca nabrizgamo kremo, po njej pa potresemo drobtine iz piškotov oreo ali ostanke nalomljene jajčne lupine.

7. Jajčka lahko postrežemo takoj, še boljša pa bodo po nekajurnem počitku na hladnem.

Priporočamo še: Kako uživati v velikonočni pojedini, da vas na koncu ne bo bolel želodec
Midva Kuhava

Sva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana