Najbolj sočen biskvit na svetu, ki bo zaznamoval to poletje

Fotografija: AnnaPustynnikova/Getty Images

Čeprav se v teh dneh spopadamo s precej visokimi temperaturami, bomo pečico prižgali za ta sočen in svež biskvit, ki izvira iz vročih krajev.

Danes pripravljamo biskvit, ki izvira iz Latinske Amerike. Obljubljamo, da v kuhinji zanj ne bo treba preživeti veliko časa in da bo rezultat zagotovo vreden peke v poletni vročini.

Tudi kolač tres leches prihaja iz vročih krajev, zato lahko verjamete, da se bo v teh dneh nadvse prilegel in da z njim ne bo preveč dela. Ime peciva pomeni trojno mleko. V njem so namreč tri njegova stanja – sveže, kondenzirano in spremenjeno v sladko smetano. Lahko si predstavljate, kako nežen in kremast je!

Sočen pa bo predvsem zaradi posebne priprave biskvita, posledica katere je nadvse mehurčkasta tekstura, ki tekočino vpije kot nekakšna goba. Skratka, ta pregreha, ohlajena v hladilniku in postrežena s svežim sadjem, vas bo zagotovo navdušila!

Kolač tres leches (trojno mleko)

  • 6 jajc
  • 100 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 200 g sladke moke
  • 2 žlički pecilnega praška

Preliv

  • 500 ml mleka
  • 400 ml sladke smetane
  • 300 ml kondenziranega mleka

Priprava

1. Najprej ločimo beljake in rumenjake. Beljake stepemo v čvrst sneg, nato jim dodamo sladkor in vaniljev sladkor in miksamo, dokler se kristalčki ne stopijo. Nato začnemo dodajati rumenjak za rumenjakom in ves čas miksamo. Počasi dodajamo presejano moko.

2. Zmes zlijemo v pekač, ki smo ga prej obložili s papirjem za peko. Pečemo na 180 stopinjah Celzija, dokler vilice, ki jih zapičimo v biskvit, ne ostanejo čiste.

3. Medtem v drugi posodi zmešamo mleko, kondenzirano mleko in sladko smetano.

4. Ko je biskvit pečen, ga previdno vzamemo iz pekača in odstranimo papir za peko. V pekač nato vlijemo tretjino trojne mlečne mešanice, nato vanjo dodamo biskvit. Vse skupaj prelijemo še s preostankom kreme in postavimo v hladilnik, da se ohladi.

5. Če se vam bo zdelo, da je krema premokra, ne skrbite, biskvit bo popil odvečno mleko. Ko bo kolač ohlajen, ga le še premažite z malce stepene smetane in po želji obložite s svežim sadjem.

Preberite še: Sestavina, ki naredi solato naravnost izjemno

Fotografija: AnnaPustynnikova/Getty Images

Deloindom: Vaš kuža lahko popije preveč vode (tako boste ugotovili, da je temu tako)

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana