Najboljša bližnjica do mesnih kroglic v paradižnikovi omaki

Uporabno kot ideja za hitro kosilce med tednom ali ko nam piknik odnese dež.

Naj vam prišepnemo: to so v resnici čevapčiči. Ti bodo največje veselje, če jih boste po hitrem postopku spremenili v mesne kroglice v paradižnikovi omaki s špageti. Recept, ki bo najverjetneje za večno ostal del vašega železnega repertoarja kot najljubša bližnjica do te jedi.

Mesne kroglice s špageti

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 500 g čevapčičev
  • paket špagetov

Paradižnikova omaka

  • srednje velika čebula
  • 3 stroki česna
  • pločevinka pelatov v koščkih (450 g)
  • začimbe: sol, poper, mleta rdeča paprika, bazilika, origano, majaron

Priprava

1. Iz mase za čevapčiče oblikujemo kroglice. Velikost prilagodimo okusu: en čevapčič je lahko ena kroglica (tako smo delali mi), lahko pa iz njega naredimo tudi dve ali tri manjše.

2. Kroglice na ponvi z malo maščobe hitro opečemo, da dobijo skorjico. Pri večjih bo trajalo približno 10 minut. Preložimo jih na krožnik.

3. V isto ponev stresemo nasekljano čebulo in jo posteklenimo. Nato dodamo sesekljan česen, da zadiši, in pločevinko pelatov. Začinimo in v omako vrnemo še mesne kroglice. Kuhamo 15 minut, vsake toliko premešamo.

4. Medtem skuhamo testenine po navodilih na embalaži. Stresemo jih v posodo s pripravljenimi krog­licami in postrežemo.

Namig: Takšna omaka je odlična tudi s krompirjevim pirejem.

Recept sta testirali Neli Selan in Lee Sterle iz Centra kulinarike in turizma Kult 316.
Fotografija: Sonja Ravbar

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana