Najboljša bližnjica do mesnih kroglic v paradižnikovi omaki

Uporabno kot ideja za hitro kosilce med tednom ali ko nam piknik odnese dež.

Naj vam prišepnemo: to so v resnici čevapčiči. Ti bodo največje veselje, če jih boste po hitrem postopku spremenili v mesne kroglice v paradižnikovi omaki s špageti. Recept, ki bo najverjetneje za večno ostal del vašega železnega repertoarja kot najljubša bližnjica do te jedi.

Mesne kroglice s špageti

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 500 g čevapčičev
  • paket špagetov

Paradižnikova omaka

  • srednje velika čebula
  • 3 stroki česna
  • pločevinka pelatov v koščkih (450 g)
  • začimbe: sol, poper, mleta rdeča paprika, bazilika, origano, majaron

Priprava

1. Iz mase za čevapčiče oblikujemo kroglice. Velikost prilagodimo okusu: en čevapčič je lahko ena kroglica (tako smo delali mi), lahko pa iz njega naredimo tudi dve ali tri manjše.

2. Kroglice na ponvi z malo maščobe hitro opečemo, da dobijo skorjico. Pri večjih bo trajalo približno 10 minut. Preložimo jih na krožnik.

3. V isto ponev stresemo nasekljano čebulo in jo posteklenimo. Nato dodamo sesekljan česen, da zadiši, in pločevinko pelatov. Začinimo in v omako vrnemo še mesne kroglice. Kuhamo 15 minut, vsake toliko premešamo.

4. Medtem skuhamo testenine po navodilih na embalaži. Stresemo jih v posodo s pripravljenimi krog­licami in postrežemo.

Namig: Takšna omaka je odlična tudi s krompirjevim pirejem.

Recept sta testirali Neli Selan in Lee Sterle iz Centra kulinarike in turizma Kult 316.
Fotografija: Sonja Ravbar

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed