Najboljši domači kečap

Smešno preprost, otroci ne bodo vedeli, da ni kupljen.

Sestavine

– 1,5 kg paradižnika, najbolje mesnatega, obvezno zelo zrelega
– 2 skodelici vinskega kisa, 4 žličke soli
– 2/3 skodelice temnega sladkorja (demerara)
– 1–2 žličke popra (poravnano)
– 3/4 žličke worcestershirske omake

Priprava

1. V široko nizko kozico naložimo narezan očiščen paradižnik, ki smo mu dodali vse druge sestavine razen worcestershirske omake. Vremo na srednje močnem ognju toliko časa, da začne nastajati tekstura, podobna marmeladi (odvisno od sorte paradižnika z več ali manj vode).

2. Nato paradižnik zmeljemo, da razbijemo preostale večje koščke, in pretlačimo še skozi gosto kuhinjsko sito, najbolje dvakrat. Nato primešamo še worcestershirsko omako in napolnimo v sterilno vročo embalažo, najbolje manjše steklenice s širokim vratom.

Preberite še: 5 znakov, da stojite pred dobro restavracijo

Recept je nastal v sodelovanju s Kult 316.

Fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed