Sobotni zajtrk: namaz iz šitak

Šitake so odlične tudi v domači pašteti.

Sestavine

– 150 g tofuja
– 100 ml sojine smetane (ali sojino mleko in maščoba)
– 100 g šitak
– peteršilj
– mediteranske začimbe
– sojina omaka (tamari ali šoju)
– po želji pikantne začimbe: kajenski ali navadni poper, ingver
– po želji limona

Priprava

1. Gobe popečemo na maščobi, med peko jih posujemo z žličko mediteranske začimbne mešanice.

2. Vse sestavine zmešamo z mešalnikom, da dobimo gladko maso.

Namig: Če bomo pašteto ponudili takoj, ji za bolj poln okus lahko dodamo še nariban korenček.

Recept: Sanja Lončar
Naslovna fotografija: Thinkstock

Še več predlogov za sobotni zajtrk:
bučni vaflji Marthe Stewart

mlečna prosena kaša s čokolado

preproste ‘šnita’ palčke

ribji namaz s čičerko

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana