Namaz iz kislice in maskarponeja

Krasna ideja za predjed iz kislice.

Sestavine

– 20 listov kislice
– žlica sira maskarpone
– žlička sončničnih semen
– pol sveže kumare
– limonova lupina
– čili, sol

Priprava

1. Kislico osmukamo in liste nasekljamo, zmeljemo sončnična semena. Vse sestavine med seboj pomešamo in postavimo v hladilnik.

2. Kumarice narežemo na kolute, približno centimeter široke, nato izdolbemo sredico.

3. V luknjo, ki nastane, nadevamo namaz s kislico in v kolute zapičimo držalo.

4. Ponudimo hladno.

Namig: Stebla kislice, če so kolikor toliko mlada, uporabimo za predjed v kombinaciji s korenčkom.

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed