Namaz iz lešnikov in kakava

Za pocrkljat.

Sestavine

– 100 g lešnikov, 2 zvrhani žlici grenkega kakava
– 2 zvrhani žlici medu, 6 žlic vode, 0,5 žličke cimeta

Priprava

1. Lešnike zmeljemo ročno ali v mešalniku. Če želimo bolj fino strukturo, jih zmeljemo na drobno, če nam je všeč, da kakšen večji košček zahrusta, jih del zmeljemo, del pa zrežemo na grobo.

2. Pretresemo v skodelico, dodamo kakav, med, vodo in cimet ter vse skupaj z žlico dobro premešamo.

3. Namažemo na topel kruh, pojemo in se obliznemo.

Namig: Namaz lahko v steklenem kozarčku hranimo kak teden.
Poizkusite še: Medeni drobljenec z nektarinami

Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed