Odprta Kuhinja

Narastek iz prosene kaše in jabolk

Odpri galerijo
A+   A-
Odlična prosena kaša z jabolki, sladka jed, ki nas bo zjutraj napolnila z energijo, odlična pa je tudi za kosilo ali večerjo.


Sestavine za 4 osebe


- 250 g prosene kaše
- 1 liter mleka
- 4–5 jabolk
- 2 jajci
- pest rozin ali suhih brusnic
- cimet
- vaniljev sladkor

Priprava


1. Proseno kašo operemo in stresemo v lonec; rahlo solimo, dolijemo mleko in počasi kuhamo, dokler se ne zmehča.

2. Jabolka olupimo in naribamo. Dodamo jajca, vaniljev sladkor in rozine ali brusnice ter potresemo s cimetom. Dobro premešamo ter dodamo kuhano kašo. Še enkrat premešamo, da se sestavine enakomerno razporedijo.

3. Maso damo v pekač na peki papir in enakomerno razmažemo na približno 3–4 centimetre debelo.

4. Pečemo pri 180 stopinjah slabe pol ure. Ponudimo toplo ali hladno, okrasimo z rezinami svežih jabolk in brusnicami ali rozinami.

Foto: Thinkstock

Poskusite še: Slasten sadni kompot za zimo
Datum Objave: 30.9.2019 ob 07:09

Več iz te teme:

brezmesne jedijabolkanarastekprosena kaša

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja