Narastek s koruznim zdrobom, citrusi in rozinami

Narastek je najbolj slasten še topel.

Priprava: 10 minut; čas peke: 20–25 minut.

Sestavine

– 150 g instant koruznega zdroba za polento
– 1 l mleka
– pol žličke soli
– skodelica rozin
– 2 žlici ruma
– 2–3 žlice sladkorja
– 2 jajci
– 1–2 eko limoni
– 1–2 eko pomaranči

Priprava

1. Pečico vključimo na 200 stopinj. Pripravimo si pravokoten model za narastke ali več manjših modelčkov.

2. V lonec nalijemo mleko, ga solimo, zavremo in zakuhamo zdrob za polento. Med mešanjem kuhamo 2 minuti, nato odstavimo.

3. V posodici namočimo rozine v rum.

4. Posebej stepemo jajci s sladkorjem ter dodamo nastrgano lupinico limone in pomaranče.

5. V kuhano polento zlijemo jajčno zmes, dodamo rozine in vse dobro premešamo.

6. Naložimo v model ali modelčke, pogladimo in postavimo v segreto pečico za 20–25 minut.

7. Ponudimo kot imenitno sladico po fižolovi mineštri.

Različica: Bi poskusili polento odišaviti z zelišči? Recimo s svežimi lističi mete.
Naredimo vnaprej: Priprava je smešno hitra, da ni potrebe po pospešitvi. Obstaja le možnost, da pecivo spečete vnaprej in pojeste ohlajeno ali ga pogrejete v (mikrovalovni) pečici.

Fotografija: Krištof Koman

Preberite še: FOTO: Preprost recept za izvrstno rižoto s škampi
Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed