Naravna omleta brez kompliciranja: tako jo je pripravil legendarni mojster Ivan Ivačič

To je v resnici preprost recept, ampak ga ni slabo poznati ali obvladati: na mizi deluje nekako več kot dve jajci na oko.

Zakaj bi komplicirali, če ni treba? Pomembno je, da imate ponev, v katero se hrana ne prijema, rutina pa pride z izkušnjami. Po želji na koncu dodamo zelišča ali razne nadeve, preden omleto prepognemo. Mladi listi špinače z nekaj mladega sira so fenomenalni.

Naravna omleta

Za 1 osebo.

  • 2 jajci
  • 10 g maščobe
  • ščep soli
  • žlica mleka

Priprava

1. Jajci ubijemo v skodelico ter z žlico mleka in soljo stepemo.

2. V ponvi segrejemo maščobo, prilijemo jajčno zmes in na majhnem ognju pečemo, da omleta zakrkne, pri čemer pazimo, da se spodaj ne zažge, v sredini mora biti še mehka.

3. Nato omleto od zunanje strani proti sredini zapognemo in zvrnemo na pogret krožnik.

Namig: Omleto lahko za nekaj minut postavimo v pečico, da še lepo zakrkne in naraste.

Priporočamo še: Največje napake pri pripravi špargljev

Naslovna fotografija: Mariha-kitchen/Getty Images

Deloindom.si: Čas je za sajenje na prosto
Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana