VIDEO: Domače ferrero rocher kroglice

Gotovo ste že poizkusili v zlato folijo zavite čokoladno lešnikove grižljaje. Kaj pravite, bi jih lahko naredili sami?

Lahko! A sodeč po receptu slaščičarke Claire Saffitz, ki je za portal Bon Appetit poizkusila narediti domačo različico lešnikovih kroglic, je vse skupaj malce zapleteno. V spodnjem videu si lahko ogledate, kako jih je naredila, malce nižje pa smo pripravo opisali še v slovenščini. Claire točnih meric žal ne izda, tako da si bomo morali malce pomagati s svojim kuharskim občutkom.

Sestavine

Lešnikova krema
– pladenj lešnikov
– agavin sirup
– kakav / topljena čokolada
– kokosovo / lešnikovo olje

Vafelj
– mleko
– jajca
– sladkor
– moka
– kakav

Lepilo in preliv
– topljena mlečna čokolada

Posip
– mleti praženi lešniki

Priprava

1. Chefinja je najprej ugotovila, da ferrero rocher kroglice izdeluje isto podjetje kot nutello, zato je mehka sredica v lešnikovih kroglicah najverjetneje nutella. Claire se je tako najprej lotila izdelave lešnikove kreme. V multipraktiku (prvi poizkus z blenderjem se ni obnesel) je zmešala lešnike, lešnikovo olje, ki ga lahko nadomestite s kokosovim, agavin sirup in surov kakav, ki ga je bolje zamenjati s topljeno čokolado. Priznala je, da je težko ujeti pravo teksturo, zato boste morda potrebovali nekaj poizkusov. Lahko pa se lotite našega recepta.

2. Nato se je Claire lotila hrustljavega vaflja. Zanj je uporabila recept, ki ga lahko najdete v tem videu. Če imate doma napravo za peko vafljev, priporočamo, da sami pripravite vaflje po svojem receptu (naj ti le ne bodo puhasti), nato pa jih za nekaj časa postavite v modele za kroglice, da dobite hrustljave lupinice, kakršne je moč najti v ferrero rocher pralinejih. Nato jih damo sušiti v pečico, a na ne preveč visoko temperaturo.

3. Calire je nato lupinice napolnila z lešnikovo kremo (lahko se znajdete in jih doma napolnite kar z nutello) in vanje položila lešnik. Nato jih je pokrila s pripadajočo lupinico, med seboj pa ju zlepila s topljeno mlečno čokolado.

4. Počakala je, da se je topljena čokolada strdila oziromalo lepilo posušilo. Nato pa jih je oblila s topljeno mlečno čokolado in povaljala v mletih lešnikih.

In tako naredimo ferrero rocher kroglice. Se jih upate lotiti tudi sami ali se boste ponje kot običajno raje odpravili v trgovino? Vaših rezultatov, nasvetov in izkušenj bomo zelo veseli v komentarjih na našem facebook profilu! Imate boljšo idejo ali recept? Pišite nam!

Preberite še: Punč kocke, ki bodo postale vaša stalnica med pecivi

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana