Odprta Kuhinja

Naredite sami: mandljevo mleko #enostavno

A+   A-
Priprava je bolj preprosta, kot bi si morda mislili.



Tisti, ki se spopadate z laktozno intoleranco, ste gotovo že dolgo nazaj raziskali alternative živalskemu mleku, zadnja leta pa se nad njimi navdušuje tudi širša publika, ki mlečne izdelke iz prehrane izključuje iz različnih razlogov.

Bodisi se držite katere izmed diet, ki izključujejo mleko, se prehranjujete vegansko ali pa le pogrešate kaj novega v svojem hladilniku – danes pripravljamo mandljevo mleko.

Morda ste že poskusili v trgovini kupljeno različico, a ker takšne velikokrat vsebujejo veliko sladkorja in drugih dodatkov, priporočamo, da se priprave lotite sami. Okusnejša bo, poleg tega pa je tako preprosta, da vam garantirano ne bo povzročala nepotrebnih sivih las.

Sestavine


- 150 g celih mandljev
- ½ l love
- javorjev sirup po okusu

Priprava


1. Mandlje stresite v stekleno posodo ter jo napolnite z vodo.
2. Pustite, da se mandlji namakajo čez noč.
3. Zjutraj mandlje odcedite ter stresite v blender. Prelijte s pol litra vode ter miksajte dve minuti pri največji hitrosti.
4. Zmes nato precedite skozi kuhinjsko krpo ali cedilo.
5. Za malce slajši okus po želji lahko dodate nekaj kapljic javorjevega sirupa.
Poizkusite še: Cheesecake z belo čokolado in borovnicami #brezpeke

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 15.5.2018 ob 06:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: