Odprta Kuhinja

Navdušite s piščancem v paradižnikovi omaki

Odpri galerijo
A+   A-
Jed iz ene ponve bo na mizi v pol ure.



Sočne piščančje prsi, potopljene v okusa polno paradižnikovo omako z oljkami in kaprami. Recept zares uspe s svežim paradižnikom, lahko pa ga zamenjate s pločevinko konzerviranih pelatov. Postrezite z domačimi širokimi rezanci ali domačimi fuži.

Sestavine za 4 osebe


- 2 večja kosa piščančjih prsi
- 400 g nasekljanega paradižnika
- 3 žlice oljk
- 2 žlici kaper
- 1 čebula, nasekljana
- 3 stroki česna, nasekljani
- pest bazilike, 2 vejici rožmarina
- 2 žlici paradižnikovega koncentrata
- 1 dl belega suhega vina
- oljčno olje, maslo
- sol in poper
Preizkusite tudi: Boranja za prste oblizniti

Priprava


1. Piščančje prsi vzdolžno razpolovimo, da dobimo štiri kose. Nasolimo in naoljimo jih ter počakamo, da se marinirajo 30 minut.

2. Ponev z debelim dnom dobro segrejemo. Dodamo dve žlici olja in popečemo piščančje meso. Naj lepo porjavi na obeh straneh. Prsi vzamemo iz ponve in jih preložimo na krožnik.

3. V isti ponvi raztopimo žlico masla in na njem posteklenimo čebulo. Dodamo še česen, pomešamo in počakamo, da zadiši. Deglaziramo z vinom in kuhamo tri do štiri minute, da tekočina izpari.

4. Dodamo paradižnik, oljke, kapre in paradižnikov koncentrat, posolimo in popramo in premešamo.

5. Dodamo še popečene piščančje prsi, počakamo, da omaka zavre, nato pa pokrito in na srednje močnem ognju kuhamo še približno šest do osem minut. Na koncu dodamo še natrgano baziliko in rožmarin ter postrežemo.

Dober tek!
Priporočamo še: Zdaj bodo vaši otroci z veseljem jedli tudi brokoli
Datum Objave: 14.8.2019 ob 16:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj