Zrolani čupavci, ki se kar topijo v ustih

Ste bili čemerni in se morate družinskim članom zares prikupiti? Naredite te mini ruladice, ki so popolnoma po okusu sladkosnedov, še posebno otrok. Pa previdno s količino – lahko se jim zrola od navdušenja.

Niso tako izjemno preprosti za pripravo, kot smo pri teh legendarnih kokosovih kockah vajeni, a utrudili se ravno ne boste. Če želite vse skupaj še pospešiti, zvitke namažite le z marmelado ali čokoladnim namazom. Če pri klasičnem receptu ne morete narediti napake, pa jo tukaj lahko, če biskvit prepečete, saj bo presuh, da bi se zvijal brez lomljenja. Razporedite ga po največjem pekaču, ki gre v pečico, kajti biti mora zelo tanek.

Zrolani čupavci

Biskvit

  • 3 jajca
  • 3 žlice sladkorja
  • zavitek sladkorja z burbonsko vaniljo
  • 3 zvrhane žlice moke
  • četrt žličke pecilnega praška
  • po pol žlice vode in olja

Nadev

  • 200 g bele čokolade
  • 100 g sladke smetane
  • 50 g masla

Obliv

  • 150 ml mleka
  • 200 g temne ali mlečne čokolade
  • 50 g masla
  • 150 g kokosove moke

Priprava

1. Najprej naredimo nadev: smetano segrejemo do vrelišča in jo prelijemo čez čokolado. Dodamo še majhne koščke masla in dobro premešamo do gladkega. Posodo z nadevom oziroma ganachem damo na hladno.

2. Pečico vključimo na 170 stopinj. Velik pekač, ki je običajno priložen pečici, obložimo s papirjem za peko.

3. Jajca ubijemo v posodo samostoječega mešalnika. Dodamo sladkor in močno stepamo 3 minute, da se volumen po­dvoji, skoraj potroji in pobledi. Zmes mora biti povsem puhasta.

4. Ko to dosežemo, med mešanjem prilijemo še vodo in olje, hitrost zmanjšamo. Dodamo še moko s pecilnim praškom. (Nikar ne stepajte predolgo, le toliko, da nastane homogena zmes.)

5. Biskvitno maso še enkrat premešamo s silikonsko spatulo, da se vključi vse, kar se je morebiti nabralo na dnu ali po steni posode.

6. Prelijemo na pekač in razporedimo po celotni površini.

7. Pečemo 12 minut. Biskvit mora biti še vedno blede barve, zlato rjavi predeli niso zaželeni.

8. Pečen biskvit takoj obrnemo na pult, odstranimo papir in puhast ter prožen pravokotnik spet obrnemo tako, kot je bil v pečici. Pokrijemo ga s kuhinjsko krpo, da se ne izsuši.

9. Namaz premešamo. Ohlajen bo gost, a ne preveč, tako da ga bomo z lahkoto razporedili po biskvitu.

10. Biskvit odkrijemo, odrežemo robove, ki so malce hrustljavi, in po celotni površini razmažemo beli ganache.

11. Po dolgem razrežemo na štiri enakomerno široke trakove. Začnemo zvijati prvega, ko se nam zdi ruladica dovolj debela, odrežemo in začnemo zvijati novo, toliko časa, da porabimo vse biskvitne trakove. Iz enega so pri meni nastale tri ruladice. Zlagamo jih na pladenj.

12. Ko končamo, je najbolje, da vse za 15 minut postavimo v zamrzovalnik, da se bo namaz lepo strdil in bomo lažje nadaljevali.

13. Pripravimo obliv: mleko segrejemo in ga zmešamo s čokoladnimi kapljicami (ali nasekljano čokolado) ter maslom, da dobimo svetleč in homogen obliv.

14. Ruladice najprej pomočimo v obliv, nato pa jih povaljamo v kokosovi moki. Vrnemo jih v hladilnik, da se učvrstijo.

Priporočamo še: Sočna čokoladna torta z rumovimi ježki
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed