Nekvašeni kruhki

Najboljši so še topli.

Sestavine

– 400 g moke
– pol žličke soli
– pecilni prašek iz vinskega kamna
– 100 g margarine za peko
– žlica sladkorja v prahu
– 180 ml ovsenega ali sojinega mleka
– 2 žlici limonovega soka
– malo moke za posipanje

Priprava

1. Testo umesimo iz moke, v kateri smo dobro razmešali sol in pecilni prašek. Margarino razrežemo z nožem na manjše kose. Pomembno je, da je zelo hladna. S prti jo povežemo z moko, da nastanejo velike drobtine. Ne mesimo več, kot je treba. Prilijemo hladno mleko, limonov sok in dodamo sladkor ter na hitro umesimo testo.

2. Razvaljamo ga na dobro pomokani površini približno dva centimetra na debelo in izrežemo 8–12 krogov. Polagamo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, premažemo z ovsenim mlekom in pečemo 10–15 minut, odvisno od velikosti.

Poizkusite še: Polnozrnat pirin hlebček brez gnetenja

Fotografija: Hana Splichal

Beba in Hana Splichal
Beba in Hana Splichal

Kuhinja je majhna, a ima veliko mizo in vrata na vrt. Po njej se vrtijo mačji repi, skoznjo steče pes, nikoli ni miru. Hana fotografira in se pogovarja z divjim kvasom, jaz ropotam z lonci in obračam kuhalnico. Kljub temu se vsi najraje gnetejo v najini ekološki in veganski kuhinji, kjer diši po indijskih začimbah in toplem kruhu.Verjamem, da je kuhinja srce hiše, in v srcu se zgodijo najpomembnejše stvari.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed