Nepozabna korenčkova rulada s kislo smetano in limeto

Odpri galerijo
A+ A-
Sočen in slasten predlog za sladkanje.
Sestavine
Testo
- 6 jajc, 80+20 g sladkorja, 100 g mletih mandljev
- 80 g nastrganega svežega korenja
- 2 žlici korenčkovega soka
Krema
- 200 g kisle smetane, 100 g maskarponeja
- lupinica ene limete, 50 g sladkorja v prahu
Priporočamo še: Kako do odličnega biskvita in nadeva za rulade
Priprava
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
2. Ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake damo v skledo kuhinjskega robota, beljake pa posebej v srednje veliko skledo. K rumenjakom dodamo sladkor in stepamo 5 minut na srednji hitrosti. Posebej penasto stepemo beljake s sladkorjem.
3. V stepene rumenjake izmenično narahlo vmešamo mešanico mandljev in nastrganega korenja ter stepene beljake in korenčkov sok. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh sestavin.
4. Pekač velikosti približno 40 x 25 cm dobro namastimo in obložimo s papirjem za peko. Vanj vlijemo testo za rulado in postavimo v pečico. Pečemo 15 minut na 180 stopinjah. Pečeno testo vzamemo iz pečice in ga prestavimo na rešetke, da se ohladi.
5. Pripravimo kremo: v skledi premešamo kislo smetano, maskarpone, lupinico ene limete in sladkor v prahu. Kremo enakomerno namažemo na ohlajeno testo in tesno zvijemo v rulado. Ovijemo v živilsko folijo in postavimo v hladilnik za 2 uri ali čez noč.
Recept in fotografija: Jernej Zver in Maja Galuf/Jernejkitchen
Datum Objave: 23.4.2020 ob 12:04