Nov trend: souffle palačinke, ki so obnorele svet

Slastne, puhaste in instagramabilne!

Se spomnite japonske torte iz treh sestavin, ki je pred nekaj leti obnorela splet? Tokrat iz dežele vzhajajočega sonca prihajajo fuwa fuwa palačinke, ki navdušujejo s svojo kot vetrič lahkotno teksturo in čudovitim videzom.

Verjamemo, da znate narediti odlične ameriške palačinke. Takšne puhaste! Če ne, recept najdete tukaj. A fuwa fuwa palačinke, ki so jih poimenovali tudi souffle palačinke, so še bolj puhaste, še lepše in še bolj slastne. Fuwa fuwa na Japonskem pomeni puhasto strukturo, trend puhastih palačink pa se je pričel v Osaki. Gre za značilno sladico, ki jo ponavadi postrežejo po poročnem obredu, zato jo imenujejo tudi shiawase, kar pomeni veselje. A ko se je tu odprl prvi lokal, ki streže puhaste palačinke, kmalu pa tudi v Tokiju, so za njimi ponoreli tudi turisti. In danes jih strežejo že v New Yorku!

Testo za fuwa palačinke je precej preprosto. Tako kot večina japonske kulinarike, je narejena iz le nekaj sestavin. Potrebovali jih boste le pet in morda boste še posebej začudeni nad eno od njih. Majonezo! Ta pripomore k boljšemu okusu, sicer pa souffle palačinke temeljijo na dobro stepenem snegu jajčnega beljaka, zato pazite, da uporabite sveža jajca.

Z lažjo predstavo dodajamo nekaj utrinkov teh čudovitih palačink na instagramu, verjetno pa nam poleg tega, da ljudje nanje čakajo v dolgih vrstah in da se je v zadnjem času na instagramu pojavilo več kot 43 tisoč fotografij s tem ključnikom, ni treba več kaj dodati. Razen spodnjega recepta, seveda!

Sestavine

– 2 veliki jajci
– 15 gramov sladkorja
– 1/2 žlice majoneze
– 1/2 žlice mleka
– 20 gramov moke
– 1/4 žlice vinskega kamna

Priprava

1. V dve različni posodi ločite beljak in rumenjak. Beljake za nekaj časa postavite v hladilnik. Med tem nastavite ponev na najmanjši plin.

2. V posodi dobro zmešajte rumenjak, mleko in majonezo v gladko zmes. Dodajte moko in ponovno premešajte.

3. Iz hladilnika vzemite beljake, jim dodajte vinski kamen ter stepajte, dokler se ne pojavijo mehurčki. Dodajte 5 gramov sladkorja in stepajte naprej, dokler ni mehurčkov še več.

4. Dodajte še eno četrtino sladkorja in nadaljujte s stepanjem ter to še dvakrat ponovite, dokler ne porabite vsega sladkorja, jajčni beljak pa postane svetleč in trd.

5. Beljak postopoma (najbolje v treh delih) dodajajte rumenjaku in počasi mešajte. Nato celotno testo prelijte v večjo posodo, kjer ste prej pripravljali beljake.

6. Na segreto ploščo oziroma ponev položite za eno spatulo mase, minuto kasneje pa nanjo dodajte še za polovico spatule testa. Tako boste pridobili na višini palačinke.

7. Po treh minutah jo obrnite in pecite še nadaljnje 3 minute, dokler obe strani ne postaneta zlato rjavi.

8. Palačinke potresite z mletim sladkorjem in prelijte z javorjevim sirupom. Tako, zdaj pa samo še uživajte in ne pozabite rezultata z nami deliti v komentarjih na našem facebook profilu ali instagramu.

Preberite še: Preproste kvašene miške z vaniljevo kremo, ki vedno uspejo

Fotografija: Instagram

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana