Ocvrta jajčka s paradižnikom
A+ A-
Zajtrk tudi za tiste, ki hodijo s kurami spat.
Sestavine
- 2 sveži jajčki
- 50 g češnjevega paradižnika
- četrt sveže bučke
- žlička gorčice
- žlička celih gorčičnih semen
- 10 g naribanega tolminca
- sol, poper
- oljčno olje
Priprava
1. Bučko operemo in narežemo na tanke kolobarje. Češnjeve paradižnike razpolovimo. Gorčico in gorčična semena zmešamo in prilijemo nekaj kapljic olja, s to mešanico premažemo paradižnike.
2. V litoželezni ponvici segrejemo oljčno olje in dodamo narezane bučke in marinirane paradižnike.
3. Pražimo nekaj minut, nato pa nanje ubijemo jajci in pokrijemo s pokrovko, da se speče.
4. Tik pred serviranjem dodamo še nariban tolminski sir, ki se bo lepo stopil. Po okusu popramo in solimo.
Poizkusite še: Nizozemska palačinka iz pečice z malinami
Besedilo in kuharija: Saša Drobnič Škrjanec
Naslovna fotografija: jagababa.si
Datum Objave: 22.7.2018 ob 08:07