Ocvrti sir iz vafljemata
A+ A-
Ali cvrtnika, se razume.
Priprava: 10 minut; hlajenje: 30 minut; čas cvrtja: 2 minuti.
Sestavine
- 400 g sira brez lukenj
- 2 jajci
- drobtine
- moka
- malo maščobe za peko
Priprava
1. Sir narežemo na centimeter debele kose. Vsakega povaljamo najprej v moki, nato v razžvrkljanem jajcu in nazadnje v drobtinah – tako kot za dunajske zrezke. Panirane kose sira naložimo v posodico ali na krožnik in odkrito postavimo v hladilnik za pol ure.
2. Vafljemat vklopimo, da se začne segrevati; najbolje na največjo moč. Ko je ogret, ga s čopičem premažemo z maščobo in na ploščo položimo rezine sira. Pokrijemo z drugo ploščo in pustimo segrevati največ minuto, tik preden začne sir iztekati in toliko, ko se skorjica zapeče.
3. Ali sir preprosto ocvremo v vroči maščobi.
4. Pečen/ocvrt sir vzamemo iz vafljemata in ponudimo s solato iz kuhane zelenjave (cvetača, brokoli, korenje, koleraba, grah …) z veliko česna.
Opomba: Ne skrbite, če dela vaš vafljemat srčkaste vaflje. Za ocvrti sir je oblika vafljemata nepomembna.
Nasvet: Namesto v hladilnik za pol ure postavite krožnik s paniranim sirom za 10 minut v zamrzovalnik. Izberite sir brez luknjic, npr. edamec.
Različica: Nimate vafljemata? Ocvrite pač v olju, kakor sicer. Sploh ne bi cvrli? Potem naj bo danes sir za žar, popečen v ponvi do očarljive rjave barve. Ponudite kar takega ali ga po želji prelijte z bučnim oljem. Njami.
Naredimo vnaprej: Sirčke spaniramo in shranimo v hladilniku do peke/cvrtja.
Poizkusite še: Hitra jogurtova štruca, ki dolgo zdrži
Datum Objave: 15.3.2019 ob 14:03