Odprta Kuhinja

Ocvrtki iz robinije

A+   A-
Rečemo ji tudi neprava akacija, samo okus je pa pravi!


Sestavine


- cvetovi robinije (celoten grozd)
- 150 g moke
- rumenjak
- žlica olja
- 150 ml mleka
- 50 ml vode
- sol
- olje in maslo za cvrtje

Priprava


1. Moko presejemo na krožnik, dodamo sol, rumenjak, žlico olja, nato prilivamo mleko in mešamo. Čisto nazadnje po malem med mešanjem dodajamo vodo do želene gostote.

2. V ponvi segrejemo olje in mu dodamo malo masla, nato primemo vsak cvetni grozd posebej, ga pomočimo v testo in na hitro ocvremo z obeh strani.

3. Ocvrte cvetove polagamo na papirnato brisačko, da vpije odvečno maščobo, nato jih potresemo s sladkorjem v prahu.
Priporočamo še: Bezgova panakota z jagodami

Foto: Eva Legiša
Datum Objave: 22.5.2018 ob 14:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: