Slasten borovničev kolač

Poletna sladica.

Sestavine

– 150 g sladkorja
– 5 žlic masla pri sobni temperaturi
– 3 večja jajca
– 180 g rikote
– 2 žlici naribane limonove lupine
– 2 žlici limonovega soka (plus ena žlička, ločeno)
– semena vaniljevega stroka
– 200 g polnozrnate moke
– 2 žlički vinskega kamna
– malo soli
– 200 g svežih borovnic
– 2 žlici sladkorja v prahu

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 ºC. Pekač, najbolje podolgovat za štruco kruha, namastimo in obložimo s papirjem za peko.

2. V skledi zmešamo ali s penovko stolčemo maslo in sladkor v kremasto zmes. Dodamo jajca, eno po eno, vsakokrat dobro premešamo. Potem dodamo rikoto, lupino limone, limonov sok in vaniljo ter premešamo. Dodamo presejano moko, vinski kamen in sol ter premešamo, da se poveže. V zmes s kuhalnico narahlo vmešamo borovnice.

3. Zmes preložimo v pekač in pečemo kako uro, da ob robovih porjavi; naredimo preizkus z zobotrebcem.

4. Nekaj minut pustimo hladiti v pekaču, potem pa kolač prestavimo na rešetko, da se povsem ohladi.

5. Za glazuro zmešamo sladkor v prahu z žličko limonovega soka v gladko zmes, ki jo polijemo po kolaču. Lahko pa ga preprosto posujete s sladkorjem v prahu, kot vidite na fotografiji.

Poizkusite še: Slasten zavitek z borovnicami

Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed