Odličen medeni preliv za solate
Odpri galerijo
A+ A-
Osvežilen in drugačen preliv. Ko ste že malo siti zelene solate ...
Priprava: 2 minuti.
Sestavine
- 1 dl ekstra deviškega hladno stiskanega oljčnega olja
- sok pol limone
- 2 žlici medu
- sol, poper
Priprava
1. Stisnemo sok limone in ga prelijemo v kozarec.
2. Prilijemo oljčno olje, vmešamo med in krepko premešamo.
3. Preliv nazadnje še začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Porabimo takoj ali pokrijemo in do porabe shranimo v hladilnik.
4. Ponudimo kot preliv za mlado buhtečo zeleno solato ob pečeni pleskavici in pečenem mladem krompirju iz pečice.
Različica: Preliv uporabimo za začinjanje solat, predvsem iz raznovrstnega zelenja (zelene solate, rukole, listov rdeče pese, špinače, radiča), odlično se obnese tudi pri solati iz narezanega svežega belega zelja. V kombinaciji z zdrobljenimi slanimi arašidi si boste obliznili prste. Vredno poskusiti!
Nasvet: Imate morda medu res preveč, pa ne veste, kako bi ga porabili? Je morda kristaliziral, pa vam ne tekne na kruhu? Strd segrejte v topli vodni kopeli, le toliko, da se znova utekočini. Brez težav ga uporabite v tem prelivu, celo na zalogo, če je medu preveč. Preliv nalijte v čiste steklenice, dobro zaprite in shranite v shrambi. Obdrži se vsaj mesec dni.
Priporočamo še: Lazanja z ribami
Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 27.6.2018 ob 08:06