Odlična jajčna juha za imunski sistem, pripravljena v 10 minutah

Hladni dnevi kar kličejo po krepčilni juhi.

Tokrat jo bomo pripravili malce drugače, na piščančji osnovi, nato pa bomo vanjo vlili jajca. Lahko bi ji rekli tudi nekakšna novodobna prežganka, čeprav je pripravljena drugače. Predvsem pa je nadvse okusna, krepčilna in ravno prav kalorična za takšen dan, kot je danes.

Naša jajčna juha bo nared v pičlih 10 minutah, potrebujemo pa le nekaj sestavin, ki jih imate najverjetneje že v hladilniku. Po želji lahko dodamo še malce ingverja, ki bo malce izostril okus, hkrati pa poskrbel tudi za naš imunski sistem. Pa začnimo!

Sestavine (za 4 osebe)

  • 1 liter piščančje jušne osnove
  • 1 velika žlica sojine omake
  • 2 nežno stepeni jajci
  • 2 sesekljani mladi čebuli
  • sol, poper
  • ingver

Priprava

1. Na štedilnik pristavimo jušno osnovo, ji dodamo sojino omako ter ingver po okusu. Lahko uporabite mletega ali pa svežega dobro pretlačite v možnarju.

2. Po nekaj minutah v vročo tekočino počasi vlijemo jajci ter mešamo. S kuhalnico ali metlico moramo mešati v eno smer urinega kazalca, saj se bodo jajca tako lepše razporedila.

3. Po treh minutah odstavimo, po okusu solimo in popramo, nato pa v juho vmešamo še sesekljano mlado čebulo.

Nasvet: Če želite, da je juha nekoliko gostejša, lahko na ponvi prepražite malce moke in jo nato zalijete z jušno osnovo. Lahko pa med kuhanjem v juho dodate žličko koruznega škroba.
Poizkusite še: Poenostavljen štrudelj v modelu za mafine

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana