
Zares slastne bučkine kocke lahko postrežete tople ali hladne.
Zmešaj in speci. Takšne jedi imamo najraje, kajne? Tako se pripravi tudi te bučkine kocke, ki so vedno zvezda piknikov, obožujemo pa jih tudi za kosilo. S solato ob strani, seveda.
Sestavine
– 4 srednje velike bučke , naribane
– 250 g rikote (lahko tudi nariban sir po želji, skuta, feta …)
– 120 g naribanega parmezana
– 6 jajc
– 1 čebula, 1 strok česna , drobno nasekljana
– 120 g mleka
– 120 g moke
– sol in poper
– 5 debelih rezin slanine, narezane na kocke
Dodatno: potrebovali bomo pekač, ki meri 20×30 cm.
Priporočamo še: Bučke v kremni omaki
Priprava
1. Pečico prižgemo na 200 stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem.
2. V ponvi popražimo slanino. Dodamo in čebulo in česen in pražimo, da se zmehčata. V večjo posodo stresemo bučke, rikoto, parmezan, sol in poper.
3. Jajca razžvrkljamo z mlekom in primešamo moko.
4. Jajčno maso in pocvrte sestavine dodamo bučkam, dobro premešamo in prelijemo v pripravljen pekač.
5. Pečemo 35 do 40 minut. Tako pripravljen bučkin kolač ohladimo, kajti le tako ga bomo lahko narezali na lepe kocke. Vsekakor je jed izvrstna tudi topla, lahko pa jo tudi pogrejete.
Priporočamo še: Ocenjujemo gostilne: Hiša Polonka, Kobarid
Fotografija: Getty Images