Odprta Kuhinja

Odlične štručke z luknjo brez kvasa, ki so obnorele družbena omrežja

Odpri galerijo
A+   A-
Vsak teden zasledimo kakšen nov viralni recept, ki ga množično pripravljajo uporabniki spletnih omrežij. Tokrat smo odkrili te odlične bagle brez kvasa.Če smo se česa naučili v dolgih mesecih karantene, je to zagotovo dejstvo, da znamo kruh pripraviti sami doma. Že eno leto skupaj z nami mesite takšne in drugačne hlebčke, žemljice in štručke. Preizkusili smo že skoraj vse. Od japonske metode gnetenja belega testa, pa vse do peke s pomočjo železnega lonca. Celo z drožmi smo postali najboljši prijatelji.

No, seveda pa vsak dan s seboj prinese tudi nova znanja in čisto vsega nikoli ne vemo. Tako smo se pred kratkim naučili zamesiti tudi te ljubke štručke z luknjo, recept za katere smo odkrili na družbenem omrežju tiktok. Bagli, kot jim pravijo v New Yorku, so lahko pripravljeni na različne načine, prav tako jih lahko obložimo z marsikatero delikateso. Tradicionalno jih moramo kar nekaj časa vzhajati in testo na hitro popariti, današnja različica pa je pripravljena na čisto drugačen način. Zanjo ne potrebujemo ne kvasa in ne veliko časa. Štručke bodo pripravljene v pičle pol ure, najbolje pa je, da pojemo še tople. Prilagamo video recept s spleta, pod njim pa tudi slovensko različico v pisani besedi.


Sestavine  • 136 g bele moke

  • 2 čajni žlički pecilnega praška

  • 2/3 čajne žličke soli

  • 285 g grškega jogurta

  • jajce in semena za premaz in posip


Priprava


1. V posodi zmešamo moko, pecilni prašek in sol. Nato dodamo še grški jogurt, premešamo in gnetemo, da dobimo enotno testo.

2. Hlebček razdelimo na štiri dele in oblikujemo štručke z luknjo. Premažemo jih z jajcem in potresemo s semeni ter porinemo v pečico, ki smo jo segreli na 190 stopinj Celzija. Pečemo 25 minut.
Poizkusite še: Tako bodo umešana jajca bolj kremasta brez dodatnih sestavin

Fotografija: littleny/Getty Images

 
Datum Objave: 22.3.2021 ob 08:03

Več iz te teme:

štručkebrez kvasabagel

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.