Omleta brez jajc: hit, ki osvaja družbena omrežja

Da, prav ste prebrali. Zadnje dni Instagram preplavljajo fotografije omlet, za katere ni bilo ubito niti eno jajce in mi izdajamo recept.

Verjetno ste na trgovskih policah že pred časom opazili kozarce majoneze brez jajc. Veganskih nadomestkov je namreč vse več in trgovine so z njimi vse bolje založene. A pred kratkim je kulinarični svet obnorela še ena jed, katere glavna sestavina so sicer jajca, a jih začuda ne vsebuje.

Bodisi se veganske prehrane poslužujete vsakodnevno ali pa ste danes le eksperimentalno razpoloženi, priporočamo vam, da si v prihodnjih dneh privoščite malce drugačen zajtrk ter tudi sami okusite, kakšnega okusa je nova spletna evforija.

Jajca nadomestite s tofujem (priporočamo en zavojček oziroma 150 gramov na osebo), potrebujete pa še nekaj spodnjih sestavin:

– oljčno olje
– kurkumo
– sol
– poper
– majhno čebulo

Na ponvi segrejte nekaj kaplic olja ter na njem prepražite na tanko narezano čebulo. Tofu nadrobite v drugo posodo, dodajte poper, sol in žlico kurkume. Vse skupaj stresite na ponev in premešajte s čebulo. Ko zmes prične dišati, ji dodajte poljubno zelenjavo. Ljubitelji sataraša lahko v ponev pomešate papriko in na kocke narezan paradižnik, lahko pa popečete tudi jurčke ali druge gobe. Na koncu potresite s sesekljanim drobnjakom ali peteršiljem in postrezite s kosom popečenega kruha.

In še nasvet. Če želite, da bo omleta bolj kremasta in manj drobljiva, namesto navadnega uporabite svilnati tofu.

Pojejte v družbi svojih najdražjih ter nam poročajte, ali bodo ugotovili, da ste jih malce potegnili za nos. Seveda pa prilagamo tudi dokaze, kako zelo jajčno izgleda tofujeva omleta.

Naslovna fotografija: Thinkstock
Povzeto po: Journal.hr

Preberite še: ABC Kuhanja: Prava jajčna omleta

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana