Omleta s paradižniki in cvetjem navadnega komarčka

Tako lepo in preprosto se lahko poigramo z domačimi paradižniki. Omleta bo kar zažarela.

Sestavine

– 3 jajca
– 5 različnih paradižnikov (sorte green zebra, valencia, black plum, po en ali dva rdeča in en rumen češnjevec)
– žlička suhih cvetov navadnega komarčka
– poper iz mlinčka
– žlica oljčnega olja, sol

Priprava

1. Rahlo razžvrkljamo jajca, solimo in dodamo suhe cvetove (ščep prihranimo). Dobro premešamo. Segrejemo ponev. Oprane in suhe paradižnike narežemo na centimeter debele rezine.

2. V vročo ponev nalijemo olje. Ko se med obračanjem naolji vsa površina, zlijemo v ponev jajčno mešanico in takoj nato razporedimo še paradižnike. Pokrijemo s pokrovko in pustimo tri minute.

3. Odkrijemo in rahlo posolimo samo paradižnike. Potresemo še preostale suhe cvetove navadnega komarčka, popopramo in ponudimo kar v ponvi.

Besedilo in naslovna fotografija: Slavka Ilich

Preberite še: Popoln recept za vrhunsko pico z mlečnim testom
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana