Omleta s špinačo in parmezanom

Za štiri konkretne omlete.

Priprava 2 minuti; čas peke 5 minut.

Sestavine

  • 8 jajc
  • sol, poper, muškatni orešček
  • 5 žlic mleka
  • maslo ali olje
  • 400 g špinače
  • 100 g parmezana

Priprava

1. Špinačo očistimo, blanširamo in na deski grobo narežemo.

2. Jajca, sol, poper, muškatni orešček in mleko v posodi dobro razžvrkljamo z metlico.

3. V ponvi segrejemo maščobo, vanjo vlijemo četrtino jajčne zmesi, prav na hitro premešamo, nato pustimo, da se enakomerno razlije po ponvi. Ko je spodnja stran že zapečena, zgornja pa še napol mehka, omleto po polovici potresemo s četrtino špinače, z lopatico preganemo na pol in ponev odstavimo. Tako jo pustimo počivati še minuto, da zakrkne tudi mehka sredica, nato jo zvrnemo na krožnik. Takoj ponudimo in postopek ponovimo še preostalimi sestavinami, da bodo siti vsi člani družine.

Namig: Ponudimo s hrustljavim (čebulnim) kruhom.
Poizkusite še: Poenostavljen štrudelj v modelu za mafine

Fotografija: Getty Images

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed