Orehovi poljubčki
A+ A-
Brez klasike ne zmoremo. Najboljši so bili tile, ki nam jih je poslala Katarina Lavš Mejač.
Sestavine
- 250 g surovega masla
- 200 g sladkorja
- vrečka vaniljevega sladkorja
- 250 g bele moke
- 250 g mletih orehov
- 2 veliki žlici kakava
- 2 žlički cimeta
- 2 žlički pecilnega praška
- ščep soli
- 80 orehovih polovičk
- moka za oblikovanje, beljak
Priprava
1. Surovo maslo, vaniljev in navadni sladkor penasto umešamo.
2. Pomešamo presejano moko, orehe, kakav, cimet, pecilni prašek in sol ter dodamo k masleni zmesi.
3. Oblikujemo osem za palec debelih klobasic, vsako posebej zavijemo v alufolijo in čez noč pustimo v hladilniku.
4. Naslednji dan na pomokani podlagi klobasice narežemo na koščke in oblikujemo kroglice. Vtisnemo jim majhne jamice, vanje pritisnemo orehove polovičke, na spodnji strani premazane z beljakom, da se držijo.
5. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Poljubčke zložimo na namaščen pekač ali peki papir v pekaču in na srednji rešetki pečemo 12 do 15 minut.
6. Napol ohlajene poberemo iz pekača.
Fotografija: Leon Vidic
Poizkusite še: Božičkove kape
Datum Objave: 13.12.2017 ob 13:12