Palčke iz polente in zelišč

Preprost recept, oplemeniten z dišavnicami, ki so pri roki.

Poleti, posebno če smo na morju, v naravi lahko najdemo mnogo uporabnih zelišč. Eno najboljših je nadvse aromatični komarček. Mogoče ga imate tudi na svojem vrtu ali pa ga kupite na tržnici. V tem primeru ga poznate predvsem v obliki odebeljenih listnih pecljev, združenih v belkast »gomolj«. Če ste prehlajeni zaradi klime, v tem receptu pretiravajte s komarčkom.

Sestavine

  • 9 dl vode
  • žlička soli
  • 3 dl polente
  • sveža poletna zelišča: komarček (listi in cvetovi), šopek origana, nekaj vejic pehtrana
  • jedilno cvetje: cvetni listki ognjiča in ameriškega slamnika
  • oljčno olje za premaz

Priprava

1. Soljeno vodo zavremo in vanjo z metlico vmešamo polento. Odstavimo in dodamo na drobno narezana zelišča in cvetje.

2. Polento vročo in tekočo vlijemo v pekač s peki papirjem in jo enakomerno razporedimo približno centimeter debelo.

3. Pustimo stati vsaj 2 uri ali čez noč, da se polenta strdi.

4. Pred strežbo jo narežemo na centimetrske trakove, ki jih lepo razporedimo po pekaču.

5. Pečico segrejemo na 230 stopinj. Trakove s čopičem rahlo premažemo z oljem in pečemo 20 minut.

6. Počakamo, da se ohladijo, in postrežemo kot prigrizek.

Priporočamo še: Hrustljavo zapečeni krompirjevi kvadratki s česnom, ki so obnoreli tiktok
Katja Rebolj
Katja Rebolj

Divja hrana je zame prava kombinacija naravnega, presenetljivega in priročnega. Jedilno cvetje pa pika na i sodelovanju z naravo in dobremu počutju.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed