
Lahkotnejša mešanica kislega, sladkega in začimbnega – uporabna tako rekoč kjer koli.
Uspešnica zbiranj OK receptov naših bralcev: marmelada Teje Štrukelj si je med paradižnikovimi jedmi zaslužila prvo mesto.
Sestavine
– 1,5 kg zrelega paradižnika
– 100 g sladkorja
– 2 žlici limetinega soka
– žlica ingverja
– čajna žlička mlete kumine
– ščepec cimeta
– ščepec zdrobljenih klinčkov
– čajna žlička soli
– čili feferon
Priprava
1. Vse sestavine zmešamo v veliki posodi in pristavimo na srednje močen ogenj.
2. Med kuhanjem večkrat premešamo. Ko zavre, ogenj zmanjšamo in kuhamo še približno uro in 15 minut, dokler zmes ne dobi oblike marmelade.
3. Ohladimo in ponudimo.
Namig: Ali pa zapremo v kozarčke kot marmelado in z njimi osrečujemo ljudi med novoletnim obdarovanjem 🙂
Priporočamo še: Kako sušimo paradižnik
Recept: Bralka Teja Štrukelj, receptura pa je bila nagrajena za najboljši OK recept s paradižniki.
Fotografija: Thinkstock