Parjena čokoladna torta

Čokoladnih idej ni nikoli preveč.

Sestavine

Tortni biskvit
– 2 jajci, 200 g sladkorja, 2 dl mleka
– 50 g čokolade, 4 žlice grenkega kakava
– 120 g moke, ščepec soli, 2 žlički pecilnega praška
– 3 žlice olja
Čokoladni preliv
– 1,5 dl sladke smetane, 100 g temne čokolade

Priprava

1. Jajci in sladkor penasto namlatimo, nakar pridružimo vse mokre sestavine. Suhe sestavine zmešamo v ločeni posodi in jih stresemo k mokrim. Vse skupaj zmešamo z mešalnikom.

2. Svoj najljubši pekač za torte premažemo z maslom in vanj vlijemo testo. Zdaj si moramo pripraviti parni tortokuhalnik: v velik lonec vlijemo nekaj vode in na sredino postavimo predmet, na katerem bo stal pekač. (Midva sva uporabila kar kovinski modelček za piškote.) Pekač se ne sme dotikati vode ali sten posode. Pisker pokrijemo s pokrovko in pustimo, da se tortica pari 30 minut. Po 20 minutah na hitro preverimo, ali je treba dodati kaj vode, sicer pa pokrovke ne dvigujemo.

3. Po končani tortni savni je čas za čokoladno masko – temno čokolado nalomimo in prelijemo z vrelo sladko smetano. Premešamo, da se čokolada povsem raztopi. Ko se žametna zmes malce ohladi, jo radodarno prelijemo čez sočno parjeno torto. Ta prijetna tortica je kar takoj nared za uničenje!

Namig: Torto hranite v hladilniku, pred postrežbo pa priporočava, da jo pogrejete v mikrovalovni pečici.
Poizkusite še: Češnjev kalcon
Midva Kuhava
Midva Kuhava

Sva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana