Pašteta iz jurčkov s pinjolami in luštrekom

Kombinacija žlahtnih arom.

Sestavine

– 3 srednje veliki jurčki
– manjša rdeča čebula
– oljčno olje
– sol
– luštrek, timijan, šetraj
– žlica pinjol, čili v prahu
– žlička masla

Priprava

1. Čebulo nasekljamo in jo na olju popražimo.

2. Jurčke narežemo na manjše koščke, dodamo k čebuli in pražimo 10–15 minut, nato odstavimo in počakamo, da se delno ohladijo. Nato dodamo vse preostale sestavine.

3. Vse skupaj zmeljemo in ponudimo s popečenim toastom.

Poizkusite še: Jušni gobovi cmočki

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana