Pašteta iz jurčkov s pinjolami in luštrekom

Kombinacija žlahtnih arom.

Sestavine

– 3 srednje veliki jurčki
– manjša rdeča čebula
– oljčno olje
– sol
– luštrek, timijan, šetraj
– žlica pinjol, čili v prahu
– žlička masla

Priprava

1. Čebulo nasekljamo in jo na olju popražimo.

2. Jurčke narežemo na manjše koščke, dodamo k čebuli in pražimo 10–15 minut, nato odstavimo in počakamo, da se delno ohladijo. Nato dodamo vse preostale sestavine.

3. Vse skupaj zmeljemo in ponudimo s popečenim toastom.

Poizkusite še: Jušni gobovi cmočki

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed