Danes za kosilo: Pečen piščanec s čebulo in korenjem v rdečem vinu

Božanski in po sladkem dišeč piščanec. Ne pozabite dodati gorčice!

Priprava 10 minut, čas peke 30 minut

Sestavine

– 4 piščančja bedra
– žlica gorčice
– 2 veliki čebuli
– 4 večji korenčki
– timijan
– 2 dl rdečega vina
– sol, poper

Priprava

1. Pečico segrejemo na 200 ºC.

2. Čebulo narežemo na krhlje, korenje na trakove in oboje damo v pekač.

3. Piščančja bedra prepolovimo, odstranimo kožo, jih solimo, popramo, premažemo z gorčico in prav tako položimo v pekač.

4. Prilijemo še rdeče vino, nato pekač postavimo v segreto pečico.

5. Pečemo 30 minut, med peko meso po potrebi prelijemo z mesno omako.

6. Proti koncu jed obilno začinimo s timijanom.

7. Ponudimo s hrustljavim kruhom, da z njim pomažemo še zadnje kaplje slastne omake.

Koristen nasvet: Maščobe ne dodamo, saj so bedra že sama dovolj mastna, poleg tega se meso peče v vinu.

Naslovna fotografija: Krištof Koman

Poskusite še: polnjene piščančje prsi s slanino in žajbljem

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana