Odprta Kuhinja

Pečen piščanec z limono in sivko

Odpri galerijo
A+   A-
Osvežilni okus, ki preseneti ravno prav.


Sestavine


- 500 g piščančjih krač brez kosti
- polovica limone
- približno 5 žlic oljčnega olja
- rožmarin, manjša vejica
- sivka, 2 cvetova
- sol, poper

Priprava


1. Sivko in rožmarin osmukamo in zmeljemo.

2. V posodici pomešamo oljčno olje z vsemi začimbami in premešamo.

3. Piščančje koščke dobro natremo s tem začimbnim oljem in zlagamo v posodo za peko. Pokapamo oz. prelijemo s sokom, ki smo ga stisnili iz pol limone.

4. Pečemo na 190 stopinj 30 minut, nato temperaturo povečamo na 200 stopinj in pečemo še 30 minut oziroma odvisno od pečice. Meso naj bo lepo in varno zapečeno.
Preberite še: Kruhki z mocarelo

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 30.8.2019 ob 15:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: