Pečen piščanec z limono in sivko

Osvežilni okus, ki preseneti ravno prav.

Sestavine

– 500 g piščančjih krač brez kosti
– polovica limone
– približno 5 žlic oljčnega olja
– rožmarin, manjša vejica
– sivka, 2 cvetova
– sol, poper

Priprava

1. Sivko in rožmarin osmukamo in zmeljemo.

2. V posodici pomešamo oljčno olje z vsemi začimbami in premešamo.

3. Piščančje koščke dobro natremo s tem začimbnim oljem in zlagamo v posodo za peko. Pokapamo oz. prelijemo s sokom, ki smo ga stisnili iz pol limone.

4. Pečemo na 190 stopinj 30 minut, nato temperaturo povečamo na 200 stopinj in pečemo še 30 minut oziroma odvisno od pečice. Meso naj bo lepo in varno zapečeno.

Preberite še: Kruhki z mocarelo

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed