Pečen zajec z rožmarinom in testeninsko solato

Za štiri.

Sestavine

– manjši (domač) zajec
– 2 vejici svežega rožmarina
– 6 strokov česna (neolupljenega)
– sol in poper, nekaj žlic masla in 1 dl belega vina
Priloga
– 4 pesti testenin (polžkov)
– po ena cuketa, majhna patišonka in nekaj cvetov bučk
– 4 pesti različnih (barvnih) paradižnikov (češnjevcev)
– majhen čili
– 4 žlice oljčnega olja in še malo za po vrhu, žlica limonovega soka
– sol in poper

Priprava

1. Zajca operemo, osušimo in razrežemo na manjše kose. Rahlo jih posolimo in potresemo z nekaj ščepi narezanega rožmarina. V teflonski posodi (s pokrovom) razpustimo maslo in na višji temperaturi popečemo kose zajca. Dodamo še česen. Večkrat obrnemo, da se lepo zapeče.

2. Polijemo z vinom in za 15 minut pokrijemo s pokrovko. Zmanjšamo temperaturo na štedilniku. Ko vino povre, spet obrnemo vse kose. Prilijemo še malo vode, spet pokrijemo in dušimo še pol ure. Medtem še vsaj še enkrat obrnemo vse kose. Dodamo tudi drugo vejico rožmarina.

3. Medtem operemo in narežemo na manjše koščke vse bučke, skuhamo testenine po navodilu na embalaži – na zob in jim 2 minuti pred koncem kuhanja dodamo še bučke. Odcedimo in ohladimo. V skledi zmešamo limonov sok in olje, dodamo še razsemenjen in drobno narezan čili ter prerezane češnjevce. Vse malo posolimo.

4. Paradižničke zmešamo s hladnimi testeninami in bučkami. Dodamo še natrgane cvetove bučk in obilno pokapamo z oljem. Kose pečenega zajca razporedimo po krožnikih in dodamo testeninsko solato. Pa dober tek!

Priporočamo še: Kolač s pečenimi jabolki, ki navduši

Fotografija: Slavka Ilich

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed