Odprta Kuhinja

Pečene banane z arašidovim maslom in vaniljevim sladoledom

Odpri galerijo
A+   A-
Odlična hitra sladica, ki bo pripravljena v nekaj minutah, zanjo po ne potrebujemo prav nobene posebne sestavine.



To je bližnjica, ki jo je vredno ubrati. Da lahko tudi silno preprosta sladica doživi aplavz vseh udeleženih brbončic, dokazujejo te pečene banane. V prijetno kratkih desetih minutah je iz le štirih sestavin mogoče pripraviti posladek, ki je tako preprost, da deluje kot goljufanje. Gre namreč za v pečici karamelizirane banane, na katerih ždi arašidovo maslo, zraven pa se počasi topi vaniljev sladoled. To je to – nič več, nič manj, pa tako dobro.

Sestavine


- 4 banane
- 4 žličke sladkorja
- 2 žlici arašidovega masla
- 4 kepice sladoleda

Priprava


1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

2. Banane z olupkom vred po dolgem razpolovimo in jih s prerezano stranjo navzgor razporedimo po pekaču.

3. Po vsaki polovici potresemo pol žličke sladkorja in nanjo nanesemo arašidovo maslo.

4. Pečemo 5–10 minut, da sladkor karamelizira.

5. Po dve polovički banane postrežemo s kepico vaniljevega sladoleda.
Preberite še: Toliko časa po tem, ko vstanete, spijte kavo, da bo imela največji učinek

Recepti in fotografije Tjaša Vede in Blaž Mikuljan/Midva kuhava
Datum Objave: 5.8.2021 ob 13:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: