Pečene banane z arašidovim maslom in vaniljevim sladoledom

Odlična hitra sladica, ki bo pripravljena v nekaj minutah, zanjo po ne potrebujemo prav nobene posebne sestavine.

To je bližnjica, ki jo je vredno ubrati. Da lahko tudi silno preprosta sladica doživi aplavz vseh udeleženih brbončic, dokazujejo te pečene banane. V prijetno kratkih desetih minutah je iz le štirih sestavin mogoče pripraviti posladek, ki je tako preprost, da deluje kot goljufanje. Gre namreč za v pečici karamelizirane banane, na katerih ždi arašidovo maslo, zraven pa se počasi topi vaniljev sladoled. To je to – nič več, nič manj, pa tako dobro.

Sestavine

– 4 banane
– 4 žličke sladkorja
– 2 žlici arašidovega masla
– 4 kepice sladoleda

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

2. Banane z olupkom vred po dolgem razpolovimo in jih s prerezano stranjo navzgor razporedimo po pekaču.

3. Po vsaki polovici potresemo pol žličke sladkorja in nanjo nanesemo arašidovo maslo.

4. Pečemo 5–10 minut, da sladkor karamelizira.

5. Po dve polovički banane postrežemo s kepico vaniljevega sladoleda.

Preberite še: Toliko časa po tem, ko vstanete, spijte kavo, da bo imela največji učinek

Recepti in fotografije Tjaša Vede in Blaž Mikuljan/Midva kuhava

Midva Kuhava
Midva Kuhava

Sva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed